U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Dossier Telecom

Dossier UPC

Nieuws

Achtergrond

Financieel

Kabel

Internet (Chello)

Media

Kabeltelefonie

Bedrijfsprofiel

Links






Reacties

Hoger verlies bij UPC door investeringen

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 16 NOV. Kabelmaatschappij UPC heeft in het derde kwartaal een verlies gemaakt van 55 miljoen gulden. Het Amsterdamse beursfonds, dat mogelijk volgend jaar onderdeel wordt van de beursgraadmeter, de AEX-index, maakte vorig jaar in dezelfde periode nog een winst van 33 miljoen gulden.

UPC is een van de grootste kabelbedrijven in Europa en levert ook telecom- en Internet-diensten. In Nederland is het onder meer eigenaar van de kabelbedrijven A2000 (Amsterdam), Telekabel (Friesland, delen van Gelderland en Noord-Brabant) en GelreVision (deel Gelderland). De Internetdiensten, aangeboden onder de naam Chello, krijgen mogelijk al in het eerste kwartaal van 2000 een aparte beursnotering.

Het verlies in het afgelopen kwartaal werd voornamelijk veroorzaakt door nieuwe acquisities en investeringen in uitbreiding in Internetdiensten en telefonie in onder meer Oostenrijk, Polen en Frankrijk.

De omzet in het kwartaal steeg fors, van 111 miljoen gulden vorig jaar tot 277 miljoen gulden dit jaar. Ook over de eerste negen maanden van dit jaar kwam de omzet twee keer zo hoog uit als in dezelfde periode vorig jaar: 609 miljoen gulden.

Het aantal abonnees op de kabeldiensten nam de afgelopen drie maanden toe van 3,8 tot 5,3 miljoen. Het aantal gebruikers van de telecom- en Internet-diensten steeg van 222.000 tot 247.000.

NRC Webpagina's
16 november 1999

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad