U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Dossier Telecom

Dossier UPC

Nieuws

Achtergrond

Financieel

Kabel

Internet (Chello)

Media

Kabeltelefonie

Bedrijfsprofiel

Links






Reacties

UPC ziet SBS zitten

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 10 JUNI. Kabelbedrijf UPC is nog steeds van plan mediabedrijf SBS over te nemen. Een eerdere overnamepoging werd vorige maand gestaakt nadat de koers van UPC sterk was gedaald. Het bod in aandelen op SBS was door de koersdaling veel minder waard geworden.

Mark Schneider, bestuursvoorzitter van UPC, zei gisteren na afloop van de aandeelhoudersvergadering in Amsterdam dat hij een overname van SBS niet uitsluit "zodra de koers weer omhoog gaat". Volgens Schneider is SBS - in Nederland actief met de televisiekanalen SBS en Net5 - een perfecte aanvulling zou zijn op zijn kabelbedrijf. UPC werkt al samen met SBS en heeft een belang van ruim 20 procent in het Scandinavische mediabedrijf.

Schneider wilde gisteren niets loslaten over de tot nu toe tweemaal uitgestelde beursgang van internetdochter Chello. Het uitstel is volgens UPC het gevolg van "strategische besprekingen" met mogelijke partners. Wie dat zijn, wilde Schneider niet zeggen. Naar verluidt praat UPC met het Britse kabelbedrijf Telewest en met de internetonderneming Excite.Een andere reden om de beursgang van Chello uit te stellen is de onzekerheid over het regeringsbeleid. De Tweede Kamer sprak afgelopen week over de tweede kabelnota. Nu is het nog zo dat UPC alleen de eigen internetaanbieder Chello op zijn kabel toelaat. Het kabinet wil kabelbedrijven binnen twee jaar verplichten om andere internaanbieders toe te laten op hun netwerken.

NRC Webpagina's
10 juni 2000

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad