NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Tour de France

Nieuws

Uitslagen

Favorieten

Deelnemers

Route

Eerdere artikelen

Links

Vals plat

GUUS VAN HOLLAND
Willy Voet was terug in de Tour. Maar de ex-verzorger stond er dit keer niet om renners aan te moedigen. En ook niet om Richard Virenque moed in te schreeuwen, zoals hij een jaar geleden nog deed.

Voet is zijn vriend niet meer, sinds de renner verklaarde dat hij hem niet heeft gekend. Voet is teleurgesteld in Virenque. Zoals bijna iedereen in het peloton. Hij wordt beschouwd als een leugenaar, die niet zoals voormalige collega's Zülle en Dufaux toegeeft dat hij EPO en groeihormonen heeft genomen. Virenque werd de toegang tot de Tour ontzegd, totdat een arbitragecommissie ontdekte dat de Tour-directie daartoe niet gerechtigd was. Hij rijdt nu als vanouds mee in de voorste linie en draagt sinds gisteren de bergtrui. Zijn hematocrietwaarde is hoog genoeg om met de besten bergop te kunnen fietsen. Met of zonder EPO, Virenque kan hard fietsen. Misschien niet zo hard als het schoonheidsideaal Armstrong, maar wel ongeveer even hard als de schoongewassen Zülle en Dufaux en veel harder dan de van nature al schone Boogerd. Virenque is bezig aan te tonen dat hij echt wel een goede renner is. Kijk naar zijn gezicht en je ziet een man die bezig is zijn onschuld te bewijzen. Gistermorgen opende hij zijn eigen website: www.Richard-Virenque.com.

Daarop maakt hij publiciteit voor zijn boek Ma Vérité, zijn waarheid. Bovendien doet hij er regelmatig verslag van zijn Tour-ervaringen. Zo zeker is hij van zichzelf, zo zeker weet hij dat hij weer een held wordt. Vandaag op Alpe d'Huez, op Quatorze Juillet, de dag dat de verovering van de Bastille feestelijk wordt herdacht, wil hij de grote schone held van Frankrijk worden.

NRC Webpagina's
14 juli 1999


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad