NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Tour de France

Nieuws

Uitslagen

Favorieten

Deelnemers

Route

Eerdere artikelen

Links

Oncoloog bewondert Armstrong

Door onze sportredactie
ROTTERDAM, 16 JULI. Lance Armstrong heerst in de Tour de France. De Amerikaan leek ruim twee jaar geleden afgeschreven nadat artsen teelbalkanker, uitgezaaid naar longen en hersenen, bij hem constateerden. Na twee operaties en intensieve chemotherapie keerde Armstrong begin vorig jaar terug in het profcircuit. Nu rijdt hij in de Tour de concurrenten op grote achterstand.

De Franse pers suggereert een verband tussen de genezing van de US Postal-renner en het gebruik van prestatiebevorderende middelen. "Onzin", vindt oncoloog Lawrence Einhorn, verbonden aan het medisch centrum van de universiteit van Indiana en verantwoordelijk voor het herstel van Armstrong. "De prestaties van Lance zijn te danken aan zijn wil en tomeloze inzet, niet zozeer aan de medische begeleiding. Zelfs tijdens de vier intensieve chemokuren die hij in vijf dagen onderging, klom hij elke dag op de fiets om vijftig tot zeventig kilometer te rijden. Deze man is zo schoon als het zijn kan."

Zelf beweert Armstrong dat zijn goede prestaties het resultaat zijn van hard werken, een goede voorbereiding en veel geluk. Mark Gorski, manager van US Postal-formatie, is niet onder de indruk van de Franse pers. "Dat is nu juist het soort rotzooi dat kranten doet verkopen."

NRC Webpagina's
16 juli 1999


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad