Terug

Rechter stuurt aanvaller Harrison naar psychiatrische kliniek

LONDEN, 31 DEC. De man die verdacht wordt van het neersteken gisteren van de 56-jarige ex-Beatle George Harrison, de 33-jarige Michael Abram, is vandaag door een Londense rechter voor onmiddellijke behandeling naar een psychiatrische kliniek gestuurd. De rechter sprak van ,,een uitzonderlijke gang van zaken, maar we denken dat u onmiddellijk behandeling nodig heeft''. Abram verscheen overdekt met blauwe plekken en een blauw oog voor de rechtbank. Hij werd beschuldigd van poging tot moord op Harrison en diens echtgenote Olivia.

De verdachte drong donderdagochtend het 120 kamers tellende landhuis van de gitarist in Henley-on-Thames, veertig kilometer ten westen van Londen, binnen door een raam te breken. Tijdens een gevecht met de inbreker liep Harrison volgens de autoriteiten een steekwond op van 2,5 centimeter waardoor zijn rechter long inklapte. Zijn vrouw liep builen en schrammen op. Volgens een woordvoerder van het Harefield ziekenhuis in West-Londen, waar Harrison is opgenomen, zal de ex-Beatle de komende dagen volledig herstellen en naar huis kunnen.

Het incident roept herinneringen op aan de moord op Beatle-zanger John Lennon die 19 jaar geleden door een verknipte fan werd doodgeschoten voor zijn appartement in New York.

De politie heeft niets bekend gemaakt over het mogelijke motief van Abram maar diens moeder verklaarde gisteren in lokale krant in Liverpool dat haar zoon, die aan heroļne is verslaafd, recentelijk geobsedeerd werd door de Beatles. ,,Hij haat de Beatles. Hij gelooft dat zij heksen zijn en hij neemt hun liedteksten letterlijk.'' (AP)

Bovenkant pagina  

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)