Artikelen over de conferentie
"Doors of Perception on Matter"
die van 7 t/m 11 november in Amsterdam is gehouden.
- Doors of Perception (1)
Is de wereld te redden met nieuwe media? Die vraag staat centraal op de derde internationale 'Doors of Perception'-conferentie.
- Doors of Perception (2)
De ster van de tweede avond was de prettig gestoorde Belgische kunstenaar Michaël Samyn. Hij vertelde een opgewekt verhaal over het gebruik van Internet voor zijn kunstzinnige werk.
- Doors of Perception (3)
Waar in het echte leven de mensen elkaar fysiek zo veel mogelijk uit de weg gaan, komt in cyberspace vaak een kortstondig treffen voor. Het is voor de netsurfer van groot belang daarbij een goede indruk te maken. De conferentie werd gisteravond beheerst door het vraagstuk: Hoe kom ik in het gevlij bij de toevallige passant?
- Doors of Perception (4)
Dertig miljard gulden voor de infrastructuur van Schiphol en enkele miljoenen voor de digitale snelweg. Doet de politiek wel genoeg aan informatietechnologie? Nederland stond gisteravond centraal op de Doors of Perception conferentie.
- Doors of Perception (5)
Een alledaagse ontmoeting met een bekende: we zien elkaar, we raken elkaar aan, we spreken en luisteren. Het lijkt allemaal niets bijzonders. Totdat er apparaten aan te pas komen. Computermensen noemen het dan multimedia en vinden het heel bijzonder. Het is in elk geval duur en ingewikkeld.
- Doors of Perception (6)
Naar verluidt raast een bovengemiddelde hoeveelheid contactgestoorden over de elektronische snelweg. Wie mensenschuw is, gaat liever een avondje uit in de digitale stad, aldus Paul Scheffer.
Bij dit artikel staan korte interviews met bezoekers.
- Doors of Perception (7)
Het ideologisch geladen thema duurzaamheid veroorzaakte een vlucht in gemeenplaatsen. Het was een boodschap van liefde, verdraagzaamheid en communicatie die aan het einde van de conferentie over de bezoekers werd uitgestort.
- Doors of Perception (8)
Solliciteert Paul Scheffer naar een betrekking als de Paul Thoreau van het Internet? ,,Wij nemen de trein niet, de trein neemt ons'', schreef Thoreau in zijn boek "Walden Pond', een technologisch schrikbeeld waarvan echo's weerklinken in Scheffers beschrijving van het Internet als ,,een soort dark room: veel vluchtige contacten en hier en daar een akelig virus''.
Reageren
REAGEER Stuur een bijdrage naar deze pagina's.
Deze pagina's staan open voor reacties op het nieuws in het algemeen, op de opiniërende artikelen die we hier plaatsen en reacties van andere lezers. Houd uw bijdrage beknopt.