U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 


Gay Games 1998

Nieuws
Achtergronden
Opinie
Agenda
LinksDirecteur Gay Games in opspraak

Door onze Amsterdamse redactie
AMSTERDAM, 30 JULI. Twee dagen voor de start van de Gay Games is de directeur van het evenement, M. Janssens, in opspraak geraakt. Janssens ontloopt al vijf jaar een schuld van 4,5 miljoen gulden aan de belastingdienst en ABN Amro, zo meldt het Algemeen Dagblad vanmorgen.

Janssens ontkent de inhoud van het bericht desgevraagd niet. In 1993 ging het softwarebedrijf Induco van hem en zijn voormalige partner R. van Beek failliet. Zij zouden volgens de belastingdienst belasting hebben ontdoken en als bestuurders aanzienlijke bedragen aan hun vennootschap onttrokken. Janssens woont sinds 1991 in Zwitserland en schreef zich na het faillissement uit in Amsterdam. Sinds 1995 is hij directeur van de Gay Games en een jaar eerder had hij weer een woning in Amsterdam. Maar voor zijn schuldeisers zou hij onvindbaar zijn en brieven ongeopend terugsturen. Janssens zelf zegt dat hij ,,gewoon in het telefoonboek staat'' en ,,gemakkelijk te vinden'' is. De schuld van 4,5 miljoen ontkent hij niet: ,,Ik zou dat moeten nakijken in de boeken, en daar heb ik het nu te druk voor. Na de Gay Games zal ik alles regelen.'' Als de belastingdienst en ABN Amro alsnog de schulden op Janssens willen verhalen, zouden ze hem moeten dagvaarden in zijn woonplaats in Zwitserland. Omdat het de vraag is of Janssens voldoende geld en bezittingen heeft, laten de schuldeisers het maar zitten, zegt R. Willemsen van advocatenkantoor Duinstee Van der Wilk. Het kantoor trad op namens Van Beek na het faillissement. ,,Het is allemaal niet netjes van Janssens'', aldus Willemsem.

De voorzitter van het stichtingsbestuur van de Gay Games, L. Rempt, reageert laconiek. Ze vindt het een kwestie tussen Janssens en de belastingdienst. ,,Hij is een prima directeur.''

NRC Webpagina's
30 juli 1998

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl) JULI 1998