U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 


Gay Games 1998

Nieuws
Achtergronden
Opinie
Agenda
LinksGay Games dreigt met kort geding wegens veto

Door een onzer redacteuren
AMSTERDAM, 29 JULI. ,,We dreigen, ja. Maar met pijn in het hart.'' P. van Ieperen, woordvoerder van de Gay Games, kan het woord 'kort geding' nauwelijks zonder zucht uitspreken.

Het kort geding zou worden aangespannen tegen de schaatsbond KNSB. Aanleiding: een veto op de Gay Games van de International Skating Union (ISU). Kunstrijders die aan de Gay Games deelnemen, worden door de ISU uitgesloten van internationale schaatswedstrijden.

Dit is het gevolg van een recente wijziging in de ISU-statuten, bedoeld om de wildgroei van commerciële kunstrijtoernooien tegen te gaan. Maar de Gay Games zijn non-profit, dacht de organisatie die dispensatie verwachtte. Dus wilde ze de KNSB via de rechter dwingen de ISU te vermurwen. Want het sanctioneren van de Gay Games leek alleen mogelijk via bemiddeling van de KNSB. Daarop reageerde directeur W. Schenk woedend, omdat de KNSB het verkeerde adres zou zijn. En de banden tussen de Gay Games en de KNSB waren juist zo goed.

Maar er is hoop, zegt woordvoerder Van Ieperen nu. ,,We proberen nu eerst de diplomatieke weg te bewandelen''. Wie dat doet, wil hij niet zeggen.

De zegsman van staatssecretaris Terpstra (Sport) kan onmiddellijk beamen dat alles nu van haar afhangt.

,,Maar Terpstra kijkt nog wel of er iets te bemiddelen is.'' Dat het kort geding vooralsnog is afgeblazen, wist de staatssecretaris nog niet. En het is de vraag of het conflictje snel kan worden opgelost, zegt de woordvoerder. ,,Aanstaande maandag is ze geen staatssecretaris meer.'' In dat geval volgt toch een kort geding.

NRC Webpagina's
29 juli 1998

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl) JULI 1998