U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 


Gay Games 1998

Nieuws
Achtergronden
Opinie
Agenda
LinksEvangelisten willen homo's bekeren
Door onze Amsterdamse redactie
AMSTERDAM, 19 MEI. De christelijke organisatie Jeugd met een Opdracht zal de deelnemers aan de Gay Games, deze zomer in Amsterdam, proberen te bekeren tot het christelijk geloof. De evangelisatie-actie zal volgens de organisatie ,,een creatief en niet-provocerend karakter dragen''.

Jeugd met een Opdracht is een wereldwijde evangelisatiebeweging die jonge christenen probeert te stimuleren actief te zijn in evangelisatie. De Gay Games zijn volgens de organisatie een goede gelegenheid om praktijkervaring op te doen.

Volgens Jeugd met een Opdracht doen christenen uit het hele land mee aan de evangelisatie-actie en hebben ook teams uit het buitenland hun medewerking toegezegd. De Gay Games worden van 1 tot en met 8 augustus gehouden.

Voor de evangelisatie-actie zullen de christelijke jongeren van 26 juli tot en met 14 augustus naar Amsterdam komen; veel deelnemers aan de Gay Games zullen langer in de stad blijven.

De organisatie van de Gay Games had volgens een woordvoerder al enige tijd geleden hoogte gekregen van het initiatief.

,,Ik ben blij dat dit nu boven water komt'', zegt hij. ,,Het geeft aan dat ook in het tolerante Nederland nog steeds onderdelen van de samenleving een probleem hebben met homo's en lesbo's.''

Hij onderstreept dat het om een beperkte groep gelovigen moet gaan. De Gay Games hebben subsidie gekregen van zowel de diaconie van de Gereformeerde Kerken in Nederland als van de Nederlands Hervormde Kerk.

Wat Jeugd met een Opdracht zich precies bij bekering voorstelt, kon de woordvoerder niet bedenken. ,,Maar wij zijn geenszins van plan ons te laten bekeren.''

NRC Webpagina's
19 mei 1998

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl) JULI 1998