U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 


Gay Games 1998

Nieuws
Achtergronden
Opinie
Agenda
LinksToernooi Ajax wijkt voor Gay Games

Door onze Amsterdamse redactie
AMSTERDAM, 27 MEI. De Amsterdamse burgemeester Patijn geeft geen toestemming voor een internationaal voetbaltoernooi op 4 en 5 augustus in de Arena. Omdat in dezelfde week ook de Gay Games plaatsvinden, zijn er volgens Patijn niet voldoende agenten beschikbaar om de openbare orde te handhaven.

Volgens een woordvoerder van de burgemeester is Patijn ,,teleurgesteld'' in de houding van de Arena. Volgens haar heeft de gemeente al begin mei laten weten dat een toernooi op die datum ,,onwenselijk'' is, omdat de stad dan 150.000 bezoekers verwacht voor de Gay Games. ,,Vervolgens lazen we dat de Arena het contract met de organisator van het toernooi had ondertekend.''

Inmiddels heeft de burgemeester volgens zijn woordvoerder een brief ontvangen van Arena-directeur Gaasterland. Hij is van mening dat het wel meevalt met de bedreiging van de openbare orde op die datum. ,,De heer Gaasterland gaat natuurlijk niet over de openbare orde, dat is aan de burgemeester en de politie'', zegt de woordvoerder van Patijn.

Vanmiddag vindt er opnieuw een gesprek plaats tussen de burgemeester en Gaasterland. Volgens een woordvoerder van de Arena vertrouwt Gaasterland erop dat het toernooi toch op 4 en 5 augustus kan plaatsvinden. ,,In het begin zouden nog twee Engelse teams deelnemen: Chelsea en Arsenal. Dat had mogelijk supportersproblemen kunnen opleveren. Maar in plaats van Arsenal doet nu Atletico Madrid mee.''

Volgens de woordvoerder worden in de Arena weinig buitenlandse supporters verwacht. Omdat bezoekers van het toernooi van gastheer Ajax geen clubcard nodig hebben, is het volgens de woordvoerder ,,met name een toernooi voor Amsterdammers en wellicht ook voor deelnemers van de Gay Games''.

NRC Webpagina's
27 mei 1998

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl) JULI 1998