U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 


Gay Games 1998

Nieuws
Achtergronden
Opinie
Agenda
LinksDirecteur Gay Games: ook anderen schuldig

Door onze Amsterdamse redactie
AMSTERDAM, 19 AUG. De ontslagen directeur van de Gay Games, Marc Janssens, vindt dat zowel het bestuur als accountantskantoor KPMG medeverantwoordelijk zijn voor het miljoenenverlies.

Janssens ontkent niet dat hij fouten heeft gemaakt maar vindt dat bestuur en KPMG ,,te zeer zijn meegegaan in het enthousiasme en de euforie en onvoldoende afstand en reflectie hebben getoond''. Dit zegt Janssens in een gesprek met deze krant. Volgens hem stond in het businessplan dat door KPMG in 1996 werd goedgekeurd dat de bestuursleden een controlerende functie hebben. ,,Als je nu kijkt wat het deficit is, kun je vaststellen dat het bestuur dat onvoldoende heeft gedaan. En KPMG ook.'' Volgens Janssens heeft ,,iedereen, het bestuur, het accountantskantoor, de gemeente, ikzelf'' de risico's onderschat en zich laten meeslepen in een ,,collectieve waan''. Janssen zegt niet de indruk te willen wekken dat hij voor zijn verantwoordelijkheid wegloopt. ,,Ons doel was om break even te draaien. Dat is niet gelukt. En dat is mijn fout.''

Janssens werd twee dagen voor de start van de Gay Games door het bestuur op non-actief gezet. Hij zou contracten hebben afgesloten boven het toegestane bedrag van 100.000 gulden en de liquiditeitsposititie van de stichting niet goed hebben bewaakt. Het bestuur geeft Janssens de schuld van het tekort, dat inmiddels is opgelopen tot zes miljoen gulden.

NRC Webpagina's
19 AUGUSTUS 1998

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl) JULI 1998