U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 


Gay Games 1998

Nieuws
Achtergronden
Opinie
Agenda
LinksBijbetalen voor bezoek Gay Games

Door onze Amsterdamse redactie
AMSTERDAM, 31 JULI. Vierhonderd Amerikaanse toeristen die voor het merendeel vandaag in Amsterdam arriveren voor de Gay Games, komen voor een pijnlijke verrassing te staan. Ze moeten bij aankomst bedragen van zevenhonderd tot duizend gulden extra neertellen bovenop de door hen al betaalde reissom. Anders komen ze hun hotel niet in en krijgen ze geen kaartjes voor het homo-evenement dat morgen begint.

Oorzaak is een conflict tussen reisorganisaties. Drie reisbureaus (twee Amerikaanse en een Australisch) hadden de reizen voor hun klanten geboekt bij het Nederlandse Wens Reizen BV. Het ging hierbij om een totale reissom van bijna 1,2 miljoen gulden. Maar volgens advocaat W. den Hertog, die de drie organisaties vertegenwoordigt, bracht Wens Reizen op een laat moment nog tonnen aan annuleringskosten in rekening. ,,Terwijl dat in de reiswereld helemaal niet gebruikelijk is.''

Volgens Wens Reizen hebben de drie organisaties op een te laat moment een groot aantal reizen willen annuleren. Volgens het contract moest daarom de hele reissom worden betaald. Wens Reizen wilde per se het extra geld vooraf betaald krijgen omdat het vreesde na de Gay Games naar het geld te kunnen fluiten.

In een kort geding dat Den Hertog deze week in Den Haag had aangespannen gaf de rechter Wens Reizen gelijk. De vouchers hoefden niet aan de reizigers te worden afgestaan als de extra bedragen niet werden betaald. ,,Hoe vervelend dat ook is voor reizigers'', zegt Wens Reizen-directeur E. Sloof. Twee reisorganisaties besloten daarop tot betaling over te gaan, maar het Amerikaanse l'Arc en Ciel Voyages bleef weigeren een bankgarantie van 275.000 gulden af te geven. Wens Reizen besloot daarop dan maar het geld bij de toeristen in rekening te brengen.

NRC Webpagina's
31 JULI 1998

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl) JULI 1998