U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Dossier Ramp Enschede

Nieuws

Logboek

Onderzoek

Feiten

Slachtoffers

S.E. Fireworks

Vuurwerk en veiligheid

Reageer

Links

Illegaal vuurwerk bij S.E. Fireworks

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 19 JULI. Directie en medewerkers van het vuurwerkbedrijf S.E.Fireworks hielden zich volop bezig met de illegale handel in vuurwerk. Dat heeft een aantal medewerkers en oproepkrachten van het bedrijf bekend tegenover de recherche.

In de afgelopen dagen werden zeven betrokkenen opgepakt, maar allen zijn inmiddels weer vrijgelaten. Volgens hoofdofficier van justitie Manschot in Almelo "volgt tezijnertijd een strafrechtelijke reactie". In het zwarte circuit ging het om zowel consumenten als professioneel evenementenvuurwerk.

Eén van de verdachten is een klant van Fireworks. In zijn kelderbox onder een flat in Hengelo bewaarde hij een forse hoeveelheid professioneel vuurwerk. "Een zeer gevaarlijke situatie", aldus Manschot.

Overigens richt het justitieel onderzoek zich niet uitsluitend op de verantwoordelijkheid van de Fireworks-directie. Ook de gang van zaken bij de brandweer wordt strafrechtelijk onderzocht, onder meer in verband met de dood van vier brandweermannen. Ook is volgens de hoofdofficier brandstichting nog niet helemaal uitgesloten.

Brandweerlieden uit Den Haag draaien de komende weken 68 diensten van 24 uur in Enschede. Hierdoor kunnen hun collega's in Enschede met verlof. Door de dood van vier brandweerlieden en de lopende onderzoeken kampt het korps met een krappe bezetting.

NRC Webpagina's
19 juli 2000

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad