U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Dossier Ramp Enschede

Nieuws

Logboek

Onderzoek

Feiten

Slachtoffers

S.E. Fireworks

Vuurwerk en veiligheid

Reageer

Links

Leiden opent informatielijn vuurwerkfabriek

LEIDEN, 16 MEI. De gemeente Leiden heeft een speciaal telefoonnummer (071-516.5140) opengesteld voor inwoners die vragen hebben over de vuurwerkfabriek Kat, aan de rand van de woonwijk Groenoord. De fabriek voldoet aan alle voorwaarden te voldoen en heeft weinig vuurwerk in depot. Bij de fabriek staat een bedrijfswoning, andere woningen staan op 200 meter afstand.

Bavaria schiet Grolsch te hulp

LIESHOUT, 16 MEI. De Brabantse bierbrouwer Bavaria is bereid 8 tot 10 procent van zijn capaciteit beschikbaar te stellen aan de Twentse brouwer Grolsch. Door de vuurwerkramp ligt de Grolsch-vestiging in Enschede stil.(ANP)

FC Twente speelt benefietwedstrijd

ENSCHEDE, 16 MEI. FC Twente zal in de voorbereiding op het nieuwe seizoen een benefietwedstrijd spelen voor de slachtoffers van de ramp in Enschede. De voetbalclub heeft alle overige activiteiten tot het volgend seizoen afgeblazen. Verschillende festiviteiten voor de supportersvereniging zijn afgezegd. (ANP)

Behoefte aan radio's en tv's

ENSCHEDE, 16 MEI. Er is voor de slachtoffers van de vuurwerkramp nog een groot tekort aan televisietoestellen, radio's, koelkasten, wasmachines en koffiezetapparaten. Dit melden de organisatoren van de herhuisvesting in Enschede. Er is geen tekort meer aan kleding, speelgoed en huisraad.(ANP)

Tweede Kamer herdenkt ramp

DEN HAAG, 16 MEI. De Tweede Kamer heeft besloten vanmiddag bij aanvang van de vergadering de slachtoffers van de ramp in Enschede herdenken. Premier Kok en voorzitter Van Nieuwenhoven van Tweede Kamer zullen kort het woord voeren, daarna zullen de Kamerleden enkele minuten stilte in acht nemen. (ANP)

Paus bidt voor slachtoffers

VATICAANSTAD, 16 MEI. Paus Johannes Paulus II heeft zijn diepe medeleven betuigd met de slachtoffers en nabestaanden van de ramp in Enschede. Hij heeft laten weten te bidden voor de gewonden en de nabestaanden. Kardinaal-staatssecretaris Angelo Sodano, de tweede man van het Vaticaan, heeft namens de paus een telegram gezonden aan kardinaal Simonis.

NRC Webpagina's
16 mei 2000

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad