NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE



Dossier EK 2000  


Nieuws

Veiligheid

Nederlands elftal

Toernooi

Geschiedenis

Tegenspraak

Links

Extra feestgeld voor vier voetbalsteden

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 4 FEBR. Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Arnhem, de vier Nederlandse steden waar in juni wedstrijden worden gespeeld voor Euro 2000, krijgen elk een miljoen van de rijksoverheid voor feestelijke publieks evenementen.

Dit heeft Harry Been van het Nederlands-Belgische organisatiecomité voor het Europese landkampioenschap voetbal vanochtend meegedeeld in Rotterdam, waar de officiële toernooiposter werd gepresenteerd. De Arnhemse burgemeester Scholten zei onlangs dat de speelsteden een deel van de opbrengst van het toernooi zouden moeten krijgen wegens alle kosten die ze moeten maken.

De geschatte opbrengst van Euro 2000 gaat grotendeels naar de UEFA die daarmee nationale voetbalbonden helpt. Van de 51 bonden die bij de UEFA zijn aangesloten, kunnen veertig zichzelf niet bedruipen, aldus Been.

Toernooidirecteur Alain Courtois zei dat de organisatie nu beschikt over 2.000 van de 3.200 benodigde vrijwilligers voor begeleiding van spelers, pers et cetera. In België hebben zich nog weinig vrijwilligers aangemeld. Het aantal sponsors van Euro 2000 is uitgekomen op twaalf na de aanmelding van Telfort en PSI Net. Tachtig procent van de toegangskaarten voor de wedstrijden tussen zestien teams is al uitverkocht.

NRC Webpagina's
4 FEBRUARI 2000

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad