NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE



Dossier EK 2000  


Nieuws

Veiligheid

Nederlands elftal

Toernooi

Geschiedenis

Tegenspraak

Links

Beperking alcohol op EK 2000

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 25 JAN. De gemeente Rotterdam gaat de verkoop van alcohol beperken, maar niet volledig verbieden tijdens het EK 2000 in juni. In het Feyenoordstadion, waar vijf wedstrijden worden gespeeld, en in de omgeving daarvan mag geen alcohol worden verkocht en consumptie op de openbare weg wordt niet toegestaan. De gebruikelijke sluitingstijden voor de horeca blijven gehandhaafd. Delen van de stad kunnen echter zonodig voor bepaalde periodes worden 'drooggelegd'.

Dit heeft het college van B. en W. vastgesteld. Rotterdam is de eerste van de Nederlandse steden (de andere zijn Amsterdam, Eindhoven en Arnhem) die zijn EKbeleid heeft gepubliceerd. De plaatselijke horeca is redelijk positief, aldus de woordvoerder van burgemeester Opstelten. De voorzitter van het college van procureurs-generaal mr. De Wijckersloot bepleitte onlangs in een interview met NRC Handelsblad algehele drooglegging in Nederland tijdens het EK-toernooi dat drie weken gaat duren, maar het Rotterdamse college geeft de voorkeur aan een terughoudend beleid. Behalve de genoemde maatregelen is ook bepaald dat terrassen bij cafés, zoals op het Stadhuisplein, alleen mogen worden vergroot als dit bijdraagt tot een grotere beheersbaarheid van de bezoekersstroom.

Openings- en sluitingstijden van coffeeshops worden gekoppeld aan die van de horeca. Het Nederlandse drugsbeleid blijft zoveel mogelijk onaangetast "terwijl tegelijkertijd uitwassen van drugsgebruik zullen worden bestreden", aldus B. en W.

NRC Webpagina's
25 JANUARI 2000

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad