24/7 Media Europe 
ad
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Dossier EK 2000  


Nieuws

Veiligheid

Nederlands elftal

Toernooi

Geschiedenis

Tegenspraak

Links

Brusselse politie verricht 48 aanhoudingen

Door onze correspondent HANS BUDDINGH'
BRUSSEL, 11 JUNI. De Brusselse politie heeft zaterdagnacht bij incidenten in het centrum van de stad 48 administratieve aanhoudingen verricht. Dit heeft de Brusselse politiecommissaris De Koninck zondagmiddag in het Vlaamse tv-journaal bekendgemaakt.

De aangehouden personen, die waren betrokken bij ordeverstoringen, kunnen maximaal 12 uur worden vastgehouden. De aanhoudingen vonden plaats na ingrijpen van de politie, die wilde verhinderen dat feestvierende Belgische voetbalfans naar de Grote Markt zouden gaan. Volgens de Brusselse burgemeester De Donnea hadden zich onder de feestvierende supporters een honderdtal ,,provocateurs’’ gemengd die op rellen zouden zijn uitgeweest. Politiecommissaris De Koninck zei dat het ging om Brusselse jongeren. Een aantal was met afval gaan gooien. Sommigen raakten ook onderling slaags.

De politiecommissaris erkende dat de Brusselse politie traangas had gebruikt. ,,Het was heel licht traangas, waarvan het effect in vijf minuten is verdwenen.’’ Eerder had een politiewoordvoerder dat voor de Vlaamse radio nog ontkend.

De Koninck zei dat de politie filmopnamen van de gebeurtenissen in het Brusselse stadscentrum, zal bestuderen om mogelijk nog meer ordeverstoorders te identificeren.

De politie had de Grote Markt uit veiligheidsoverwegingen met hekken afgezet. Politiecommissaris De Koninck wees op de nauwe straten rond de Grote Markt. Bij een eventuele ontruiming zouden hierdoor gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. ,,Als relschoppers zich op de Grote Markt tussen feestvierders mengen, kunnen we ze niet meer zonder gevaar verwijderen.’’

NRC Webpagina's
10 juni 2000

24/7 Media Europe 
ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad