24/7 Media Europe 
ad
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Dossier EK 2000  


Nieuws

Veiligheid

Nederlands elftal

Toernooi

Geschiedenis

Tegenspraak

Links

Rijkaard: weer 'nee' tegen KNVB

Door onze sportredactie
ROTTERDAM, 4 JULI. Een laatste poging van de KNVB om Frank Rijkaard te behouden als bondscoach heeft geen succes opgeleverd.

Directeur betaald voetbal Arie van Eijden deed de oud-international gisteren het verzoek of hij op zijn besluit om op te stappen terug te komen, maar Rijkaard bleek daar geen interesse in te hebben. Volgens Van Eijden was hij "heel stellig" in zijn besluit.

Brazilië niet langer kandidaat

RIO DE JANEIRO, 4 JULI. Brazilië heeft zich gisteren teruggetrokken als kandidaat voor de organisatie van het WK voetbal van 2006. Dat maakte voorzitter van Teixeira van de Braziliaanse voetbalfederatie CBF bekend. Over twee dagen wijst de wereldvoetbalfederatie FIFA in Zürich de organisatie voor het WK toe. Door de terugtrekking van Brazilië zijn er nog vier landen in de race: Zuid-Afrika, Marokko, Duitsland en Engeland. "Onze stemmen gaan naar Zuid-Afrika", verklaarde Teixeira. "In ruil daarvoor steunt Zuid-Afrika onze kandidatuur voor het WK in 2010." In Zürich stemmen donderdag 24 FIFA-gedelegeerden over de toewijzing. (Reuters)

Fransen kijken massaal naar tv

PARIJS, 4 JULI. Frankrijk heeft massaal naar de televisieuitzending van de finale van het Europees kampioenschap voetbal gekeken. Tijdens de reguliere speeltijd zaten bij de publieke zender TF1 21,44 miljoen mensen aan de buis gekluisterd. Het marktaandeel bedroeg op dat moment 77,5 procent. Het aantal kijkers liep in de verlenging op naar 24,87 miljoen, een marktaandeel van 80,9 procent. Opmerkelijk veel vrouwen, ruim 8,7 miljoen, keken naar de winst van Frankrijk op Italië (2-1).

Robert Pires

LONDEN, 4 JULI. Europees kampioen Robert Pires heeft een vierjarig contract getekend bij Arsenal. De Franse voetbalinternational is afkomstig van Olympique Marseille. Pires viel in de EK-finale tegen Italië in. (AFP)

NRC Webpagina's
4 juli 2000

24/7 Media Europe 
ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad