24/7 Media Europe 
ad
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Dossier EK 2000  


Nieuws

Veiligheid

Nederlands elftal

Toernooi

Geschiedenis

Tegenspraak

Links

Zware straf Portugal

Door onze sportredactie
ROTTERDAM, 3 JULI. De UEFA heeft Portugal zwaar gestraft voor het wangedrag van de spelers tijdens de verloren halve finale tegen Frankrijk. Voormalig PSV'er Abel Xavier is voor negen maanden uitgesloten van internationaal voetbal, spits Nuno Gomes voor acht en middenvelder Paulo Bento voor zes maanden. Verder kreeg de Portugese voetbalbond een boete van 235.000 gulden. De Portugezen kunnen tot woensdag in beroep.

De Portugese spelers belaagden scheidsrechter Benkö nadat deze Frankrijk in de slotfase van de verlenging een strafschop had toegekend na een handsbal van Xavier. Zidane schoot Frankrijk vervolgens vanaf elf meter naar de eindstrijd.

De schorsingen betekenen dat de drie gestrafte spelers op 11 oktober niet kunnen meespelen tegen Nederland. Het betreft een wedstrijd voor de kwalificatie voor het WK van 2002. Ook moeten ze de wedstrijden missen tegen Estland op 3 september en Ierland op 7 oktober. De spelers zijn ook geschorst voor internationaal clubvoetbal. Dat betekent dat Benfica in het UEFA-Cuptoernooi niet kan beschikken over Nuno Gomes. De clubs van Xavier en Paulo Bento, Everton en Real Oviedo, spelen niet op internationaal niveau.

NRC Webpagina's
3 juli 2000

24/7 Media Europe 
ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad