24/7 Media Europe 
ad
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Dossier EK 2000  


Nieuws

Veiligheid

Nederlands elftal

Toernooi

Geschiedenis

Tegenspraak

Links

UEFA looft spelers en organisatie


LUXEMBURG, 1 JULI. De Europese voetbalunie (UEFA) heeft zich gisteren op zijn congres in Luxemburg uitermate positief uitgelaten over het EK. Voorzitter Lennart Johansson sprak van het beste toernooi in jaren, een compliment voor de ploegen en de organisatie.

"De laatste weken zijn we vermaakt met prachtig voetbal", zei de Zweed in zijn openingsspeech. "Het niveau van het spel is een weergave van de sterkte van het Europese voetbal. Op technisch vlak was het een voortreffelijk evenement. Daarnaast is het respect voor de tegenstander duidelijk toegenomen. Het hoge niveau van de arbiters heeft daaraan bijgedragen."

Johansson zag toch nog een negatief punt. Het wangedrag van een bepaalde groep supporters buiten het stadion blijft volgens hem een grote zorg. De UEFA-voorzitter riep overheden opnieuw op alles in het werk te stellen het probleem uit de wereld te helpen. (ANP, Reuters)

Finalelanden: 8.000 kaarten

ROTTERDAM, 1 JULI. De Franse en Italiaanse voetbalbond hebben elk de beschikking gekregen over ruim 8.000 kaarten voor de EK-finale van morgen in Rotterdam. Beide bonden hebben het maximale aantal van 16 procent afgenomen. Dat betekent dat er geen vrije kaarten meer op de markt komen. De Stichting EURO 2000 verwacht niet dat Nederlanders massaal hun tickets gaan doorverkopen nu het thuisland ontbreekt in de eindstrijd. De Italiaanse voetbalbond zou de verkoop van de toegewezen toegangsbewijzen vanmorgen vanuit het stadion van Excelsior in Rotterdam doen. De Franse bond wisselt vanaf morgenochtend bij sportpaleis Ahoy' de vouchers om in toegangskaarten. (ANP)

Zanger Djorkaeff

ROTTERDAM, 1 JULI. Volgens de Franse sportkrant L'Equipe komt de middenvelder van het Franse elftal, Youri Djorkaeff, half juli met een eigen cd op de markt. De muziek schijnt een mix van house, funk en technomuziek te zijn. (AFP)

Hoog bezoek

DEN HAAG, 1 JULI. Koningin Beatrix, prins Willem-Alexander en minister- president Kok bezoeken morgen de finale van het Europees kampioenschap tussen Frankrijk en Italië. Van Franse zijde zijn president Jacques Chirac en premier Lionel Jospin bij de wedstrijd in Rotterdam aanwezig. (ANP)

NRC Webpagina's
1 juli 2000

24/7 Media Europe 
ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad