24/7 Media Europe 
ad
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Dossier EK 2000  


Nieuws

Veiligheid

Nederlands elftal

Toernooi

Geschiedenis

Tegenspraak

Links

Euro 2000 zeer verrast over kritiek UEFA- baas

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 1 JULI. De organisatoren van Euro 2000 hebben "met verbazing" kennis genomen van de kritiek op het EK voetbal in België en Nederland, afgelopen woensdag in de Süddeutsche Zeitung, van secretaris-generaal Gerhard Aigner van de Europese voetbalbond UEFA. Aigner zei in een vraaggesprek met de Duitse krant dat de organisatie van zo'n groot evenement in de toekomst niet moet worden overgelaten aan de nationale bonden, maar door een projectteam van de UEFA zelf ter hand moet worden genomen.

Voor Euro 2000 hebben de Nederlandse voetbalbond KNVB en de Belgische voetbalbond de Stichting Euro 2000 opgericht. Aigner hekelde onder meer de bestuurlijke complexiteit van het Belgische staatsbestel en de relatief grote macht die in Nederland de burgemeesters hebben.

De woordvoerder van Euro 2000 wijst erop dat afgelopen dinsdag nog het zogenoemde comité van de Europese kampioenschappen van de UEFA, dat toezicht houdt op de organisatie, zich goedkeurend over het verloop van het toernooi heeft uitgelaten. De beide directeuren van Euro 2000, de Belg Alain Courtois en de Nederlander Harry Been, hebben eerder wel geklaagd dat het niet gemakkelijk is om afspraken te maken tussen Nederland en België en dat de burgemeesters in Nederland inderdaad veel bevoegdheden hebben. "Maar dat zijn omgevingsfactoren waar we gewoon rekening mee hebben gehouden. Dat heeft niet tot problemen geleid", aldus de woordvoerder.

Woordvoerders van de UEFA wijzen erop dat nog geen plannen bestaan om het EK voetbal in 2004, in Portugal, anders te organiseren. "Maar Aigner is wel de hoogste baas, dat wat hij zegt kunt u gerust opvatten als het standpunt van de UEFA", aldus een van de woordvoerders.

NRC Webpagina's
1 juli 2000

24/7 Media Europe 
ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad