24/7 Media Europe 
ad
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Dossier EK 2000  


Nieuws

Veiligheid

Nederlands elftal

Toernooi

Geschiedenis

Tegenspraak

Links

Fransen dankzij strafschop van Zidane in finale

Door onze sportredactie
ROTTERDAM, 29 JUNI. Het Franse elftal heeft gisteren in Brussel als eerste de halve finale van het Europees kampioenschap voetbal bereikt. De Fransen versloegen Portugal dankzij een strafschop in de slotfase van de verlenging: 2-1. Uitblinker Zinedine Zidane maakte de beslissende treffer. Vanavond spelen Nederland en Italië de andere halve finale.

Duizenden mensen gingen afgelopen nacht in Parijs naar de Champs- Elysées om de overwinning van Frankrijk te vieren. Velen kwamen van het voorplein van het stadhuis. Hier hadden volgens de politie 11.000 aanhangers de wedstrijd gevolgd op een groot scherm. Met luid toeterende auto's en het scanderen van de leuze "we horen de Portugezen niet meer zingen" werd uiting aan de feestvreugde gegeven.

Ook president Chirac en premier Jospin lieten weten verheugd te zijn. Chirac, die de wedstrijd in Brussel bijwoonde, zei in de kleedkamers trots te zijn. " Alle Fransen strijden zondag mee tijdens de finale", zei hij. Jospin sprak van de overwinning van moed en talent op een waardige tegenstander. De politie van Amsterdam heeft zaterdag in Amsterdam drie valse kaartjes voor de finale komende zondag onderschept. De kaartjes zijn nauwelijks van een echt kaartje te onderscheiden. Het enige verschil is volgens een woordvoerder van Euro 2000 dat een vals toegangsbewijs doormidden kan worden gescheurd. Hij vermoedt gezien de kwaliteit van de vervalsingen dat er veel meer valse tickets voor de finale in omloop zijn.

De politie van Zeist heeft gisteren een medewerker van de KNVB aangehouden op verdenking van verduistering van toegangskaarten voor Euro 2000. De man is administratief medewerker van de voetbalbond en werd op zijn werk aangehouden. Hij zou 47 toegangskaarten hebben verduisterd en zit vast voor nader verhoor.

NRC Webpagina's
29 juni 2000

24/7 Media Europe 
ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad