24/7 Media Europe 
ad
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Dossier EK 2000  


Nieuws

Veiligheid

Nederlands elftal

Toernooi

Geschiedenis

Tegenspraak

Links

EK 2000 vestigt doelpuntenrecord met 79 treffers

Door onze sportredactie
ROTTERDAM, 26 JUNI. Nog nooit werd bij een Europees kampioenschap voetbal zo vaak gescoord als tijdens deze editie. Bij het EK van vier jaar geleden in Engeland vielen in totaal 64 doelpunten, ditmaal al 79 met nog drie duels te gaan.

Daarbij moet aangetekend worden dat het EK 1996 het eerste toernoi was waaraan zestien in plaats van acht teams deelnamen.

Reeds na de eerste ronde (24 wedstrijden) bleek het EK doelpuntrijker (65 treffers) dan de editie van vier jaar geleden (56). Vooral dankzij de wedstrijd van Nederland tegen Joegoslavië (6-1) werd dat aantal in de kwartfinales nog eens flink opgekrikt. Het EK 1984 in Frankrijk was het productiefst van alle toernooien met acht deelnemers: 41 doelpunten. Het door Nederland gewonnen EK van 1988 staat tweede met 34.

Duitse politiek achter Hitzfeld

BERLIJN, 26 JUNI. Links en rechts in de Duitse politiek zijn het tegen de gewoonte met elkaar eens: Ottmar Hitzfeld moet de nieuwe Duitse bondscoach worden. Bayern München, de huidige club van Hitzfeld, weigert echter mee te werken. Duitse parlementariërs doen nu een beroep op Bayern om dit standpunt te wijzigen. "Bayern moet haar eigen belang ondergeschikt maken aan het nationale", zei Peter Struck van de SPD in Bild. Hitzfeld zelf heeft evenwel geen belangstelling. "Dat is voor mij momenteel geen optie. Ik heb nog een driejarige verbintenis met Bayern. Ik heb het daar naar mijn zin en wil graag blijven." (SID)

Italië mist Conte tegen Nederland

BRUSSEL, 26 JUNI. Voor Antonio Conte van Juventus is het EK voorbij. De middenvelder van Italië scheurde zaterdag in de kwartfinale tegen Roemenië (2-0) de banden van zijn rechterenkel, zo maakte teamarts Andrea Ferretti gisteren bekend na een uitgebreid gewrichtsonderzoek in het ziekenhuis. Conte was in de 54ste minuut het slachtoffer van een onbesuisde actie van de Roemeense spelmaker Gheorghe Hagi. De medische staf maakt zich verder zorgen over de spierblessure van aanvoerder Paolo Maldini. Of hij donderdag in de halve finale tegen Nederland kan spelen, is twijfelachtig. (AFP)

Gokkers houden het op Fransen

LONDEN, 26 JUNI. Bij de doorgewinterde gokkers blijft Frankrijk de favoriet voor de eindzege bij het EK. Het indrukwekkende optreden van Nederland tegen Joegoslavië (6-1) bracht daar geen verandering. Bij het bookmakerskantoor William Hill in Londen waren na afloop van de kwartfinales de Fransen favoriet met 6 tegen 4. Nederland volgt op plaats twee (7-4), Italië (4-1) staat derde en Portugal laatste met 11-2. (Reuters)

Dugarry breekt neus tegen Spanje

BRUGGE, 26 JUNI. Christophe Dugarry heeft gisteren een gebroken neus overgehouden aan de kwartfinale tegen Spanje (2-1). In de eerste helft kwam de Franse aanvaller in botsing met de Spanjaard Michel Salgado. De blessure heeft geen gevolgen voor het meespelen van Dugarry in de halve finales, woensdag in Brussel tegen Portugal. (AFP)

Dopingcontroles alle nog negatief

BRUSSEL, 26 JUNI. Het EK is tot dusverre verschoond gebleven van dopingschandalen. Alle 96 controles waren na analyse in de laboratoria van Keulen en Gent negatief. Na elke wedstrijd worden vier spelers, twee van beide ploegen, op doping getest. In totaal passeerden veertig middenvelders, 27 verdedigers, vijftien doelmannen en veertien spitsen de controle. (Belga)

Alpay Özalan

ROTTERDAM, 26 JUNI. Ofschoon het EK voetbal voor Turkije voorbij is, heeft international Alpay Özalan van de tuchtcommissie een schorsing van drie duels gekregen. De speler werd zaterdag door Dick Jol uit het veld gestuurd wegens een slaande beweging in het duel met Portugal. (ANP)

NRC Webpagina's
26 juni 2000

24/7 Media Europe 
ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad