24/7 Media Europe 
ad
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Dossier EK 2000  


Nieuws

Veiligheid

Nederlands elftal

Toernooi

Geschiedenis

Tegenspraak

Links

Agenten bij Fransen


BRUSSEL, 19 JUNI. Twee Franse agenten zijn toegevoegd aan de nationale selectie van bondscoach Roger Lemerre om over de veiligheid van het team te waken. De komst van de politiemensen is een reactie op het nieuws, afgelopen vrijdag, dat de veiligheidsdiensten van Nederland, Frankrijk en België een aanslag vrezen op de Franse ploeg. Het zou daarbij gaan om een terreurgroep uit een van de voormalige Franse koloniën in Noord-Afrika.

Een van de Franse agenten hield zich twee jaar geleden tijdens het WK in Frankrijk ook bezig met de veiligheid van het elftal. Voor het toernooi werd toen een complot van Algerijnse moslimfundamentalisten ontdekt. Bij een inval trof de politie onder meer explosieven en brochures over het WK aan. Acht Algerijnen werden toen in Brussel gearresteerd.

Twee maanden later werden vooral in Frankrijk, maar ook in Italië, Zwitserland, België en Duitsland tientallen radicale Algerijnse fundamentalisten opgepakt, die banden zouden onderhouden met de extremistische GIA-beweging. Met de arrestatie wilde de politie voorkomen dat moslimterroristen het WK zouden verstoren. Terreuracties bleven uit. (AFP)

NRC Webpagina's
19 juni 2000

24/7 Media Europe 
ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad