24/7 Media Europe 
ad
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Dossier EK 2000  


Nieuws

Veiligheid

Nederlands elftal

Toernooi

Geschiedenis

Tegenspraak

Links

Italië vreest rellen bij treffen Engeland

Door onze correspondent
ROME, 19 JUNI. Italiaanse spelers hebben hun familie en fans opgeroepen niet te komen kijken als Italië zaterdag in het voormalige Heysel-stadion tegen Engeland zou moeten spelen, uit angst voor supportersgeweld. In mei 1985 werden in het Brusselse stadion, dat van naam is veranderd en is vernoemd naar koning Boudewijn, 39 fans van de Italiaanse club Juventus gedood toen dronken supporters van Liverpool rellen veroorzaakten op de tribunes.

"Ik hield het niet voor mogelijk, maar nadat ik jarenlang van volle stadions heb gehouden, droom ik nu van een leeg stadion," zei Stefano Tacconi, in 1985 doelman van Juventus, tegen de krant La Repubblica. "De bazen van het moderne voetbal worden alleen maar bang wanneer je hen in hun portemonnee raakt: zolang ze geld vangen, interesseren de doden en het geweld hen niets. Maar als mensen uit angst of uit protest niet meer naar de wedstrijden gaan, dan zou er iets gebeuren."

De Italiaanse international Pessotto heeft al naar huis gebeld om te zeggen dat zijn vrouw en dochter beter in Turijn kunnen blijven. Di Biagio wil zijn familie wel laten komen, maar vindt dat ze beter in het hotel kunnen kijken als Italië inderdaad Engeland treft.

Het is al zeker dat Italië in poule B als eerste eindigt en zaterdag in Brussel tegen de nummer twee van groep A speelt. Met nog één wedstrijd te gaan, staat Engeland op de tweede plaats.

NRC Webpagina's
19 juni 2000

24/7 Media Europe 
ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad