24/7 Media Europe 
ad
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Dossier EK 2000  


Nieuws

Veiligheid

Nederlands elftal

Toernooi

Geschiedenis

Tegenspraak

Links

Vooral zwarthandelaren

EK voetbal: 425 mensen aangehouden

Door een onzer redacteuren
DEN HAAG, 16 JUNI. In de eerste week van het EK-voetbal zijn in Nederland en België in totaal 425 arrestaties verricht. In Nederland vatten agenten 202 mensen in de kraag, de Belgen verrichtten 223 aanhoudingen.

Dit is vanmorgen in Den Haag meegedeeld. De scores worden vooral bereikt met de jacht op zwarthandelaren. De Belgische politie arresteerde 68 personen waarbij 574 zwarte kaartjes in beslag waren genomen. Van hen zullen er 104 mogelijk nog vervolgd worden door justitie, zo blijkt uit cijfers van het Belgische ministerie van Binnenlandse Zaken. In Nederland zijn inmiddels 83 mensen opgepakt wegens illegale verkoop.

De Belgen zetten in totaal 56 personen het land uit of hielden hen aan de grens tegen wegens bezit van illegale kaartjes en wapens of omdat zij op een zwarte lijst van bekende voetbalhooligans stonden. Eén persoon, een Fransman, kreeg een onmiddellijk stadionverbod opgelegd. In geen enkel geval is het nieuwe Belgische snelrecht toegepast.

Eigenaar C. van den Berg van het Amsterdamse ticketbureau Cupido levert vandaag zijn EK-kaarten in bij Euro 2000. Cupido zal de kaarten inleveren zonder de barcode, stoelnummers en namen. Van den Berg heeft deze gegevens van de kaarten geknipt om te voorkomen dat Euro 2000 de herkomst van de tickets achterhaalt.

Vorige week vrijdag verbood de Amsterdamse rechtbankpresident Cupido verdere handel in tickets voor het EK voetbal. Ondanks het vonnis ging het ticketbureau door met de verkoop van kaarten. Dinsdag stonden alweer advertenties in de krant voor EK-kaarten bij Cupido.

Het ticketbureau zwicht nu toch onder de druk van Euro 2000. "Ze sturen de politie op mijn dak en zijn overal op zoek naar kaarten. Zo kan het niet langer", zegt Van den Berg. Voor de dagen dat Cupido de EK-kaarten in zijn bezit heeft gehouden moet het een boete van 25.000 gulden per dag betalen, ook voor elke advertentie stelde de rechtbankpresident deze sanctie vast.

NRC Webpagina's
16 juni 2000

24/7 Media Europe 
ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad